Minden héten más, a munkavállalók, és a munkáltatók közt fennálló foglalkoztatási kapcsolatok tartalmi elemeit érintő kérdést válaszolnak meg a Pécsi Napilapban, különös tekintettel a vonatkozó jogszabályi háttérre, annak aktuális változásaira, és gyakorlati alkalmazásának jellemzőire.

Tisztelt Napilap! Munkáltatóként kiskereskedelmi egységeket üzemeltetek. Tudomásom szerint a jelenlegi szabályozás szerint elegendő, ha napi nyolc óra pihenőidőt biztosítok a munkavállalók számár, hallottam ugyanakkor, hogy ez a közeljövőben változni fog. Kérdésem, hogy ez minket mennyiben fog érinteni. Köszönettel: Norbert, Pécs

A hatályos munka törvénykönyve szerint a napi pihenőidő, amely a munka befejezése és a következő napi munkakezdés közötti időszakot jelenti, alapesetben legalább 11 órának kell lennie. Mint azonban azt az esetek túlnyomó többségében már megszokhattuk, a főszabály alól sok a kivétel. A főszabálytól a törvény szerint olyan esetekben lehet eltérni, amikor a munka jellege ezt megköveteli, ugyanakkor az erre vonatkozó információkat a szerződésbe bele kell foglalni. Ennek megfelelően legalább nyolc óra pihenőidő jár, ha a munkavállaló osztott munkaidőben, megszakítás nélküli munkavégzés mellett, több műszakos munkarendben dolgozik, továbbá szezonális tevékenység, illetve készenlét esetén. Természetesen fiatal munkavállaló esetében a törvény itt is szigorúbb, legalább tizenkét óra napi pihenőidő biztosítása kötelező.

A jogalkotó az Európai Unió irányelveinek való megfelelést tűzte ki célul maga elé, amikor tavaszi ülésszakán a 2017-es évi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslattal több ponton módosította a munka törvénykönyvét. Fontos tudni, hogy ezek a változtatások sok esetben arra vezethetőek vissza, hogy a tagállamok munkajogi szabályozásának bizonyos összetevői tekintetében az Unió elvárja, hogy azok összhangban legyenek a közösségi szintű szabályozással (ilyen pl. a munkaidő, pihenőidő), bizonyos összetevőinek szabályozását azonban a tagállamokra bízza (ilyen pl. a munkabérek szabályozásának kérdése).

A 2017. január 1. napjától életbe lépő egyik nagyon lényeges változás, amely az uniós irányelvnek való megfelelést tűzte ki célul, a kompenzáló pihenőidő bevezetése. A módosítás értelmében, ha a munkavállaló nem kapta meg a tizenegy órás szünetet, tehát a fent részletezett esetekre tekintettel annál kevesebb, minimálisan azonban nyolc órás pihenőidőben részesült, úgy a következő munkanap utáni pihenőidő során ezt kompenzálni kell, mely szerint a két egymást követő napi pihenőidő együttes tartamának el kell érnie legalább a huszonkét órát. Ha tehát pl. a hétfői, és a keddi munkanap közt a munkavállaló csak nyolc óra pihenőidőben részesült, keddről szerdára tizennégy óra pihenőidőt kell a számára minimálisan biztosítani.

Vélhetően esetünkben a kiskereskedelmi egységeket üzemeltető munkáltató a több műszakos munkarendre tekintettel élt a rövidített pihenőidőről szóló jogszabályi lehetőséggel, természetesen a kompenzáló pihenőidőről szóló jogszabályi változás őt is fogja a jövő évtől érinteni.

Forrás: pecsinapilap.hu