Ha nem jelzi távolmaradását a munkavállaló, sőt később sem veszi fel a kapcsolatot a munkahelyével, akkor a munkáltatónak egy idő után valamit lépnie kell – írja a lokal.hu.

Ha a munkaviszony megszüntetése a munkavállaló szándéka, akkor az eltűnés nem jó módja a dolgok rendezésének, hiszen a munkaviszony megszüntetését írásba kell foglalni. Amennyiben a dolgozó felmondott szóban és utána nem akarja letölteni a felmondási idejét, és ezért nem jelent meg a munkahelyén, akkor a munkáltató bírósághoz fordulhat.

Ha a dolgozót elmarasztalják, távolmaradási díjat kell fizetnie. A munkáltató saját maga is megszüntetheti az eltűnt dolgozó munkaviszonyát, akár azonnali hatállyal is, hiszen nem teljesítette munkavégzési és rendelkezésre állási kötelességét munkaidőben, illetve annak okairól nem tájékoztatta a munkáltatót, ami szintén kötelessége – sorolja a munkajog.hu. Ugyanakkor a munkáltatónak egy ilyen lépés előtt meg kell próbálnia felvenni a kapcsolatot a munkavállalóval, aki lehet, hogy objektív okok miatt nem tud jelentkezni.

Forrás: lokal.hu