Mikor kell kifizetni az alkalmi munkavállaló bérét? – olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértő válaszolt az adozona.hu oldalán.

Az alkalmi munkavállalót szombati és/vagy vasárnapi munkavégzésre bejelentették egy cégnél. Törvényesen mikor fizethető ki a nettó bére, ha a munkahelyén hétvégén nem működik pénztár? (A munkahelyen nincs jelen a társaság tagja, és más személy sem, aki a pénztár kezelésével akár ideiglenesen is megbízható.) – kérdezte olvasónk.

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén is alkalmazni kell a munka törvénykönyve (Mt.) 159. paragrafusának rendelkezéseit, mely a munkabér készpénzben történő kifizetése körében tartalmaz rendelkezéseket. E körben azt írja elő a törvény, hogy a munkabért a bérfizetés előtti utolsó munkahelyen töltött munkanapon kell kifizetni, vagy a munkáltató költségére a tartózkodási helyére kell megküldeni, ha a munkavállaló a bérfizetési napon jogos okból nem tartózkodik a munkahelyén.

A gyakorlatban ugyanakkor ritkán lehet alkalmazni egyszerűsített foglalkoztatás esetén ezen szabályt együttesen azzal a rendelkezéssel, miszerint a munkabért a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni (például, ha vasárnap éppen 10-ére esne, és a dolgozó hétfőn is jogviszonyban állna).

Ha jól értettem azonban, hétfőtől (vagy adott esetben vasárnaptól) már nem dolgozik az alkalmi munkavállaló, így irányadó az Mt. 80. paragrafusának (2) bekezdése lesz, mely alapján legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét és egyéb járandóságait.

A fentiek alapján tehát 5 munkanap áll a munkáltató rendelkezésére a munkabér megfizetésére.

Forrás: adozona.hu