Varga Mihály keddi bejegyzésében közölte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján elérhetővé vált a lehetőség.

pénzügyminiszter azt írta, ő már elfogadta az adóhatóság által készített bevallástervezetét a személyi jövedelemadó köteles tavalyi bevételeiről, illetve az adója 1+1 százalékáról is rendelkezett. A miniszter emlékeztetett: az adóhivatal már öt éve készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, ez az idén 5,4 millió magyarnak jelent könnyebbséget.

Mint azt megírtuk a NAV által készített szja-tervezetet mindemellett minden évben ki kell egészítenie az őstermelőknek, az áfát fizető magánszemélyeknek és a nem kisadózó egyéni vállalkozóknak. Egyre jelentősebb azok tábora is, akik külföldről származó osztalék- és tőkejövedelmekben részesülnek, nekik szintén ki kell egészíteniük a megajánlott adóbevallási tervezetet. A szükséges adatokat legkésőbb május 20-ig kell pótolni.

A Moore Hungary adótanácsadó szerint a koronavírus miatt a külföldön munkát vállalók esetében is változhatnak az szja-bevallások. A korlátozások miatt sok külföldön dolgozó magyar, illetve Magyarországon dolgozó külföldi magánszemély otthonról, a munkáltató országától eltérő országban végzett munkát tavaly. Ha a külföldön végzett munka 183 napnál rövidebb időszakra korlátozódott, az adóztatási jog visszakerülhet az adóügyi illetőség szerinti országba.

Forrás: MTI

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!