A győri polgármester felesége nem fogadta el az új pozíciót, amit a kórházban felkínáltak neki – írja a HVG.

A feleségem hétfőn kapta meg a hivatalos ajánlatot, hogy áthelyezik egy másik osztályra, beosztott asszisztensként úgy, hogy éjfélig kell aláírnia. Ezt nem fogadja el, az egyetemen fog helyette tanítani, ma volt az első napja

 – mondta Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere, a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház kardiológusa a Blikknek.

Dézsi hétfőn jelezte a Facebookon, hogy a feleségével a jövőben nem tud egy helyen dolgozni a március elsején életbe lépett új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szabályozás miatt. A hírek szerint összeférhetetlenség miatt nem lehetséges, hogy a jövőben munkatársak legyenek.

„Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy. Ez szerintem gyalázat!” – írta.

Dézsi az új jogszabályról azt mondta a lapnak, hogy 15-16 pontot fel tud sorolni, ami problémás.

Megszűnt a hálapénz? Ennek mindenki örül, de ott kellett volna a pontot letenni. Nem szép dolog, hogy megtiltják a másodállást a dolgozóknak, hiszen emiatt a magas tudású emberek jelentős része elképzelhető, hogy a magánszférába fog átmenni. Ott azonban sok komoly beavatkozás nem végezhető el.

Azt is elmondta, hogy nem tudja ki, írta ezt a programot, de szívesen elbeszélgetne vele, „bár lehet, semmi értelme nem lenne, mert nem értené, amit mondok”. Abban ugyanakkor biztos a kardiológus, hogy lesz korrekció a kormány részéről.

Több kórházban is komoly problémákat okoz, hogy sok egészségügyi dolgozó nem hajlandó aláírni az új szerződését, amelyben vállalja, hogy a korábbi közalkalmazotti helyett egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozik tovább.

Korábban Aba város önkormányzata közölte, hogy be kell zárni az ottani szakrendelőt, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását. Azután a budapesti Szent Imre Kórház dolgozói közül jelezték tucatnyinál is többen, hogy nem vállalják az átállást.

A fővárosi Jahn Ferenc Kórházban három belgyógyászati osztály közül csak kettő maradt működőképes. Arra hivatkozva mondták le az ellátásokat, hogy az intézmény II. belgyógyászati osztályának mindössze három orvosa/szakorvosa írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!