Orbán Viktor a Bloomberg kérdésére beszélt a munkaerőhiányról is. Azt az illúziót Orbán szerint fel kell adnunk, hogy a mai gazdasági növekedésünk új emberek munkába állításával érhető el. Nem akarunk bevándorlást, meg külföldi munkavállalókat – mondja Orbán.

Orbán szerint nem munkaerőhiány van Magyarországon, hanem elegen dolgoznak. Hosszabb távon is 4 és fél millió és 5 millió között lesz a munkát vállaló emberek száma, erre kell a gazdaságot felépíteni. Nem érdemes olyan gazdaságpolitikát csinálni, ami ennél több ember munkáját igényli. Technológiai szint megőrzésére, vagy emelésre is adunk támogatást. Magasabb átlagbérek vannak az új beruházásoknál Orbán szerint.

Szerinte ma az a helyzet, hogy az alku urai a munkavállalók, és ez jó dolog, mert kikényszeríti a képzést és a magasabb béreket.

Ez a munkavállalók szempontjából inkább jobb helyzet, és Orbán szerint az a cél, hogy a munkavállalóknak legyen jobb.

Orbán abban is reménykedik, magasabb béreket tudunk kínálni, és akkor a külföldön dolgozó munkavállalók hazajönnek.

Orbán szerint a munkatörvénykönyv módosítása semmilyen összefüggésben sincs a munkaerőhiánnyal.

A rabszolgatörvényt azért hozták, mert sok vállalkozónak stikliket kell alkalmaznia, ha túlórában akarja alkalmazni az embereket. Ezen segít ez a törvény.

Forrás: Mérce


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0



Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ