A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) azt közölte, hogy négy céggel tárgyalnak arról, hogy ne alkalmazzák a rabszolgatörvény néven elhíresült új, 400 órás túlóraszabályozást. Állítják, közel a megállapodás – írja a napi.hu.

A törvény aláírását követően egyeztetéseket kezdett  a munkáltatókkal a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a konfliktus elkerülése érdekében. Ennek köszönhetően már négy munkáltatóval megállapodás közeli állapotban vannak arról, hogy ne alkalmazzák a 400 órára emelt túlórakeretet - írja a szervezet közleményében.

A céljuk, hogy az érintett munkáltatók garantálják, hogy nem alkalmazzák a most elfogadott, rabszolgatörvényként ismert szabályozást.

Ha pedig egy dolgozó mégis élne az eddigi 250 órához képesti plusz 150 órás túlmunka kerettel, akkor azt a KASZ felügyeletével tehesse meg. Ez utóbbit azzal magyarázza a szervezet, hogy meggyőződhessenek, a munkavállaló kérése valóban önkéntes alapokon nyugszik.

Szervezetünk, mint minden esetben, így most is megállapodást tartja elsődlegesnek - közölte a szakszervezet, amely szerint a szabályozott környezet az érdekvédelem, a biztonság a munkavállalók, a kiszámítható kapcsolat rendszer viszont, a munkaadók elemi érdeke.

Sok ágazatban sztrájk közeli a helyzet a módosított túlóraszabályozás miatt.

Forrás: napi.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ