Az adótörvény szerint a cégek adómentesen kínálhatnak helyet a dolgozóiknak a munkásszállásokon. A cégeknek azonban több aggályuk is van, hogyan kell értelmezni a szabályokat – az Adózóna összegyűjtötte, mit kell tudniuk.

Munkásszállásnak akkor számít egy szálláshely, ha lakóhelyiségenként legalább egy olyan dolgozó ott száll meg, akinek nincs lakóhelye azon a településen, ahol a cég található (kivételt az jelent, ha csak egy lakóhelyisége van az épületnek, akkor legalább két dolgozónak kell ott megszállnia).

Sok vállalatnál az a fontos kérdés: lehet-e munkásszállásnak tekinteni a panzióban, szállodában bérelt szálláshelyet?  Ha a munkáltató és a szálláshely tulajdonosa erről szerződést kötött, akkor egy ilyen helyen is biztosítható munkásszállás. Fontos viszont, hogy a munkásszállás-szolgáltatási szerződés lehetőség szerint haladja meg a 90 napos időtartamot, hogy az ne legyen fizetővendéglátásként értelmezhető.

Életszerű, hogy a munkásszállón megszálló munkavállalót alkalmanként meglátogatják a családtagjai, barátai. A munkásszállón elhelyezett munkavállaló eseti vendégfogadása nem zárja ki az adómentességet, de ez nem tarthat hosszú ideig.

Forrás: HVG