Újra sztrájkra készek az Autolivnél címmel április 15-én írtunk arról, hogy megint sztrájkbizottság alakult a sopronkövesdi Autoliv kft.-nél a megrekedt bértárgyalások miatt. A biztonsági öveket gyártó cégnél tavaly kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók, csak utána tudtak jelentősebb fizetésemelést elérni. Idén erre nem volt szükség.

Marsitsné Horváth Marianna, az Autoliv szakszervezeti csoportjának vezetője a Kisalföldnek elmondta: sikerült megegyezést kötniük a munkaadóval, így januárig visszamenőleg minden dolgozónak egységesen húszezer forinttal emelkedik az alapbére. Ez mintegy 2500 foglalkoztatottat érint, akiknek a zöme eddig nettó 120–130 ezer forintot kapott alapbérként. Erre jöhetnek rá a pótlékok, például a túlóráért járó díjazások.

Tavaly nem sikerült elérni, hogy az úgynevezett indirekt állomány – az irodákban dolgozók – számára is járjon üdülési pénz, de idén már igen. Ez az operátori alapbér ötven százaléka, jelenleg 88.350 forint. S az is az idei tárgyalások eredménye, hogy a félévi pénzt már nem csökkenti a táppénzen töltött idő, nem függ a jelenléttől. Annak pedig kimondottan örülnek az Autoliv emberei, hogy a cég a 13. havi fizetést, a karácsonyi pénzt idén már legkésőbb november 30-ig elutalja.

Az érdekvédő tájékoztatása szerint a Vasas Szakszervezeti Szövetséghez tartozó alapszervezetük el akarta érni, hogy a munkavállalók megtartása miatt a lemorzsolódás és a betegállományban töltött idő csökkentése érdekében kétéves munkaviszony után lojalitási és jelenléti bónuszt is adjon a munkaadó. De erről nem született egyezség. „Egy szakszervezet sosem elégedett, de amit lehetett, azt elértük. Ehhez szükség volt a sztrájkbizottság megalakítására. És csak azután fogadtuk el az idei megállapodást, hogy bizalmijaink a dolgozók beleegyezését kérték" – fogalmazott Marsitsné.

Természetesen szeretnénk a mostani helyzetről a svéd tulajdonú cég álláspontját is megjelentetni. Már elküldtük kérdésünket, választ egyelőre nem kaptunk.

Forrás: Kisalföld