Tizennégy százalékos béremelést szeretnének a hódmezővásárhelyi Villeroy dolgozói. A szakszervezet aláírást gyűjt. Legközelebb kedden tárgyalnak a cégvezetéssel. Az érdekképviseleti vezető addig nem nyilatkozik, a cégvezetés közleményt küldött a delmagyar.hu-nak.

 – Én 10 százalékos fizetésemeléssel már kiegyeznék. Nagyon szurkolok a szakszervezetnek, hogy legalább azt sikerüljön kiharcolniuk – mondta egy neve elhallgatását kérő férfi, aki csütörtök délután műszakba igyekezett. Mások sem szerettek volna arccal, névvel nyilatkozni. Azt mondták, nem akarnak bajt maguknak.

– Jár nekünk a magasabb fizetés. Bár mindig azt halljuk, jobban keresünk, mint más cégek dolgozói, mi ezt nem érezzük. Ráadásul a gyár egyes részlegein már munkaerőhiány van. Akkor becsüljenek meg bennünket jobban! – mondta egy másik munkás.

– A Villeroy&Boch Magyarország Kft.-nek mintegy 850 dolgozója van. Sajtóértesülések szerint az alkalmazottak mintegy fele írta alá a szakszervezet petícióját. Ha nem sikerül megállapodni a béremelésről, a szakszervezet jövő szerdára munkabeszüntetést helyezett kilátásba. A cég szakszervezeti vezetőjét szerettük volna meginterjúvolni. Tóth Józsefné azonban azt mondta, a jövő keddi tárgyalás előtt nem akar nyilatkozni.

A cég vezetése pedig egy közleményt juttatott el lapunkhoz. Eszerint a menedzsment decemberben tájékoztatta a szakszervezetet arról, hogy a vállalat vezetése április 1-jétől emeli a béreket. A mértékéről többször tárgyaltak. A vállalat vezetése a szakszervezet által kért 14 százalékos emelést nem tartotta indokoltnak, amit a jelenlegi bérszinttel és a cég jövedelmezőségével indokoltak. A konszern egy kisebb emelést javasolt, illetve egyszeri bérkiegészítést – ezek mértékéről nem kaptunk információt. A szakszervezet ezt elutasította.

Forrás: delmagyar.hu