Javában tartanak a bértárgyalások a közlekedési ágazatban. Kaposváron példaértékűnek minősítette az átlag 18 százalékos béremelést a szakszervezet, máshol még bőven ad okot találgatásra az egyeztetés. Sínen van a tárgyalás a vasúton: 2017-es javaslat 13 százalékról szól – írja a sonline.hu.

A MÁV volt az első állami

Az állami cégek közül elsőként a MÁV alakított ki közös béremelési javaslatot a szakszervezetekkel. – A közös álláspontról készült jegyzőkönyvet a MÁV legkésőbb február 5-ig eljuttatja a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz – tájékoztatott a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. – A javaslat szerint idén átlagosan 13 százalékkal, jövőre 12 százalékkal, 2019-ben legalább öt százalékkal növekedhet a nem vezető beosztású munkakörben dolgozó mintegy 36 ezer vasutas bére.

A kommunikációs igazgatóság kitért rá: a bérfejlesztés célja – a közszolgáltatás zavartalan ellátása érdekben – a fluktuáció és a szakemberhiány kialakulásának megelőzése, a munkaerő-piaci helyzetre is tekintettel a szakképzett munkaerő megtartása és jövőbeni biztosítása valamint a munkakörök közötti bérfeszültségek kezelése.

A buszosokkal még tárgyalnak

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél érdeklődésünkre csütörtökön közölték: még tartanak a bértárgyalások, annak befejezésig nem kívánnak a témában nyilatkozni. Dobi István, a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetségének elnöke lapunknak azt mondta: országos szinten folynak az egyeztetések. 2017-re 18 százalékos, 2018-ban 15-, míg 2019-ben 12 százalékos bérfejlesztési javaslatot fogalmaztak meg a napokban megtartott tárgyaláson, ahol a négy szakszervezet valamint a munkáltatói szövetség képviselői vettek részt.

– Sokan emlékezhetnek arra, hogy korábban számos helyen és fórumon hangoztattuk: a szakszervezet három év alatt 50 százalékos béremelést kíván elérni – hangsúlyozta. – Úgy érzem, hogy egyértelműen szinkronban van a mostani javaslat a korábbi céljainkkal.

A dolgozók anyagi megbecsülésén kívül lényeges célnak nevezte a munkaerő elvándorlásának erőteljes mérséklését az elnök. Jobban fizető hazai céghez kívánkozik a sofőrök egy része vagy külföldi munkában gondolkodik. Az érdekvédelmi vezető szerint ha itthon az állami cégeknél egy buszvezető nettó 250 ezer forint körül keresne, akkor már elgondolkodna, hogy távol a hazájától és családjától akár hosszú hónapokon keresztül Nagy-Britanniában vagy Németországban szállítaná az utasokat. Mert jól hangzik az átszámítva 600-700 ezer forintos fizetés, de a megélhetési költségek magasabbak külföldön, ráadásul sok magánéleti konfliktust okozhat a tartós távollét a családoknál. Hasonló anyagi gondokkal küzdenek a karbantartó szakmunkások is.

– Most nagyjából nettó 110-160 ezer forintot keresnek havonta a buszvezetők – folytatta. – Ez több mindentől függ, de ha az alkalmazottak számára kedvező eredménnyel zárul a bértárgyalás, akkor jó eséllyel megközelítjük a korábban áhított célt.

Kaposváron biztos az emelés

Átlagosan 18 százalékkal nő a járművezetők és a forgalmi szolgálattevők bére a Kaposvári Közlekedési Zrt.-nél, írta meg lapunk. Ezen kívül minden dolgozó havonta 17 500 forint cafeteriát kap. Dobi István – a példaértékűnek minősített kaposvári megállapodásra utalva – azt mondta: üdvözlik, szükség volt erre. A Kaposvári Közlekedési Zrt-nél nincs képviseletük, így munkaügyi adatokkal nem rendelkeznek, ezért nem tudják összehasonlítani a két társaság kereseteit.

– Bármelyik cégnél is dolgozzanak a sofőrök, szerintem megérdemlik a béremelést – emelte ki. – Folyamatosan nagy felelősség hárul a járművezetőkre, állandóan figyelniük kell az úton, s már a legkisebb vétségnek, mulasztásnak súlyos következményei lehetnek. Esetenként olyan ügyekben is eljárás indul ellenük, ami nem függ össze közvetlenül a vezetéssel. Ha egy utaspanasz megalapozott, akár három hónapon keresztül 10 százalék bérelvonást is kaphat a járművezető. Az is előfordulhat, hogy bizonyos oknál fogva hamarabb ér busszal a megállóba, s korábban indul el, emiatt az utas lemarad a járatról. Ebből könnyen büntetés lehet, s azért is fizetni kell, ha menetközben letörik vagy megsérül a visszapillantó tükör. Ha például a szűk úton egymás mellett túl közel halad egy kamion és a busz, máris bekövetkezhet a baj. Akad olyan közlekedési vállalat, ahol a nagyjából 300 ezer forintos kárból maximum 50 ezer forintot vonnak le a sofőr fizetéséből, más társaságnál akár százezret.

Forrás: sonline.hu