Kollektív szerződés, szakszervezeti képviselet és bérfelzárkóztatás vár a raktározással és logisztikával foglalkozó HOPI Hungária Logisztikai Kft. gyáli központjában dolgozókra – tudta meg a Magyar Idők.

A csehországi HOPI vállalat a közép-európai régió egyik legnagyobb logisztikai vállalatává vált mostanra, az összesen mintegy 3600 munkavállalót foglalkoztató cég jelen van Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában.

– Zajlanak a bértárgyalások a kiskereskedelmi láncokat, multinacionális cégeket kiszolgáló logisztikai központban, ahol első körben több tucat gépkocsivezető számára jelentős béremelés van kilátásban. Erről a munkáltató és a szakszervezet már megegyezett, az emelés részletei a szerződés aláírása után válnak ismertté – közölte lapunkkal Bubenkó Csaba.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke elmondta, a HOPI Magyarországon három telephelyen (Gyálon, Vecsésen, Érden), közel 400 munkavállalónak biztosít munkahelyet. Vázolta, a nagy áruházakba, kiskereskedelmi telephelyekre naponta árut kiszállító sofőrök várható béremeléseit tartalmazó kollektív szerződést a jövő héten írják alá, a bérmegállapodás a munkavállalók előzetes igényeire épül.

– Több ezer forinttal nő a dolgozók nettó jövedelme, illetve jelentősen emelkedik az alapbérük, emellett egyéb, béren kívüli juttatásokra is számíthatnak az érintett munkavállalók – fűzte hozzá Bubenkó Csaba.

Forrás: Magyar Idők