Az országban az elsők között Kaposváron sikerült megállapodnia az idei béremelésekről a helyi közlekedési szolgáltatónak és a szakszervezetnek – írja a kapos.hu.

A Kaposvári Közlekedési Zrt. napjainkban több mint 90 embernek ad munkát. A többi között forgalomirányítók, irodai munkatársak és persze autóbuszvezetők dolgoznak a cégnél. Mindannyiuk fizetése emelkedett az idei évben. A sofőrök bére 18, a többieké pedig átlagosan 10 százalékkal.

- Örülünk neki és köszönjük szépen, hogy megbecsülik a munkánkat és elismerik ezzel is - mondta Lukács Tibor, a Kaposvári Közlekedési Zrt. autóbuszvezetője.

A bértárgyalások az országban az elsők között már a második körben olyan eredményt hoztak, amellyel mindkét fél elégedett.

- Szerencsére különösebb vérre menő viták nem alakultak ki, mivel a munkáltató nagyon pozitívan állt hozzá a kérésünkhöz. Nyilván mi is engedtünk az elképzelésünkből, a munkáltató tett a saját elképzeléséhez, így sikerült megállapodnunk a második körben a 18 százalékban - tette hozzá Illés László, a Közúti Közlekedési Szakszervezet Kaposvári Alapszervezetének elnöke.

A kaposvári buszközlekedést, akárcsak a közszolgáltatások többségét a Kapos Holding Zrt. egyik tagvállalata szervezi. A cég vezetője azt mondja: a fizetésemelést a jó gazdasági eredmények tették lehetővé.

- Az évek során folyamatos költségtakarékossággal dolgoztunk, ez tette lehetővé, hogy a béremelést meg tudjuk valósítani idén, így a munkavállalóinknak, de legfőképp az autóbuszvezetőinknek nemcsak erkölcsi, hanem anyagi elismerésünket is ki tudjuk ezáltal fejezni. Jobb munkakörülményeket teremtettünk - tudtuk meg Veizer Jánosnétól,
a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatójától.

A kaposvári közlekedési szolgáltató munkatársai a béremelés mellett például havonta 17 és félezer forintnyi caffeteriával is számolhatnak mostantól.

Forrás: kapos.hu