Jövő január 1-től jelentősen változik a nem pénzben nyújtható juttatások adózása, emiatt a korábbi években már megszokott cafeteriaelemek kikerülhetnek a választható juttatások köréből, az adómentesen nyújtható juttatások pedig új elemekkel bővülnek. Az év végéhez közeledve a vállalatokat kihívás elé állíthatja egy olyan juttatási rendszer kialakítása, amely a munkavállalók igényeit maximálisan, de minimális adminisztráció mellett szolgálja ki – írja a HVG.

A korábbi években népszerű cafeteria elemeinek jelentős része – ideértve az Erzsébet-utalványt, a munkahelyi étkeztetést, az iskolakezdési támogatást, a helyi utazási bérletet, az iskolarendszerű képzés munkáltató által átvállalt költségét, továbbá az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári, egészségpénztári és önsegélyező pénztári hozzájárulásokat – 2017-től már csak a jelenleginél jóval kedvezőtlenebb adózási feltételekkel juttatható a munkavállalók számára. Ez azt jelenti, hogy az előbbiekben nevesített juttatások után a kifizetőnek 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás helyett már 27 százalékot kell fizetnie.

Újdonság azonban, hogy 2017-től béren kívüli juttatásként adható pénzbeli juttatás is, továbbá az óvodai szolgáltatással is bővül az adómentesen nyújtható juttatások köre. Mindemellett továbbra is adómentesen biztosítható a sportrendezvényre és kulturális szolgáltatásra szóló belépő, valamint a munkáltató által nyújtott törvényben meghatározott feltételek mellett  nyújtott lakáscélú támogatás.

„A munkáltatók számára fejtörést okozhat, hogy a megváltozott feltételek mellett hogyan alakítsák ki a cafeteria keretein belül választható juttatások körét. A cafeteriának az egyik legfőbb előnye, hogy a munkavállalók különböző életszakaszaikban különböző juttatásokat preferálnak: például egy fiatalnak a lakáshoz jutás, míg egy nyugdíj előtt álló dolgozónak az önkéntes pénztári befizetés élvezhet prioritást, miközben a munkáltató az adómentesen nyújtható, egészségügyi biztosítással kívánja a munkából kieső időt csökkenteni” – emelte ki Horváthné Szabó Beáta, a Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója.

Az új elemek közül várhatóan osztatlan sikert élvez a pénzbeli juttatás, melynek éves – jogviszonyban töltött napokkal arányos – keretösszege 100 ezer forint. A pénzbeli juttatás éves keretösszegét meghaladóan adott juttatás nem önálló tevékenységből származó jövedelemként adókötelessé válik. Érdemes odafigyelni a juttatás időzítésére is, mivel ha ezt az összeget nem az elszámolás hónapjában utalják, hanem csak a következő havi bérrel együtt, akkor egy havi összeg elveszhet, hacsak decemberben nem fizetnek kéthavi juttatást a dolgozóknak.

Kérdés lehet, hogy a juttatást milyen ütemezéssel (egy összegben vagy részletekben), illetve az év mely szakában fizessék ki a munkavállalóknak. Az év elején, esetleg az év végén? Fontos arra is figyelemmel lenni a szabályzat elkészítésénél, ha a munkavállaló egy összegben kéri a kifizetést év elején, azonban munkaviszonya év közben megszűnik, a jövedelem arányos részét milyen módon szükséges visszafizetnie a munkavállalónak.

Rendszeresen a juttatási népszerűségi listák élén végez az étkezés munkáltatói támogatása. Ide sorolható a "hideg" étkezés vagyis a fogyasztásra kész étel vásárlása, de kedvelt juttatás lehet a "meleg" étkezés is, azaz az étkezés biztosítása. Jövőre a régi lehetőség mellett újak is szóba jöhetnek, Fata László cafeteriaszakértő áttekintette a jövő évi palettát.

Fogyasztásra kész étel vásárlása

– Az Erzsébet-utalvány 2017-ben is megfelelő juttatás lesz erre. A legfrissebb (várható) szabályok alapján összeghatár nélkül adható majd 49,56 százalékos közteherrel.

– Sok utalványszolgáltató 2017-re az ajándékutalványa felhasználási körében is megjeleníti a fogyasztásra kész ételt. A legfrissebb (várható) szabályok alapján összeghatár nélkül adható majd 49,56 százalék közteherrel ez is.

Meleg étkezés, étkezési szolgáltatás biztosítása

– Munkahelyi étkeztetés a klasszikus munkahelyi ételfogyasztás a legfrissebb (várható) szabályok alapján összeghatár nélkül adható majd 49,56 százalék közteherrel.

– Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámla jövőre is éves 150 ezer forint értékig ad lehetőséget várhatóan 34,22 százalék  közteherrel, hogy étkezőhelyeken fizessünk vele. A keret felett itt is valószínű, hogy 49,56 százalék közteherrel számolhatunk.

– Az Erzsébet-utalvány 2017-ben is megfelelő juttatás lesz a meleg étkezés támogatásához is. A legfrissebb (várható) szabályok alapján összeghatár nélkül adható majd 49,56 százalék közteherrel.

– Sok utalványszolgáltató 2017-re az ajándékutalványának felhasználási körében is megjeleníti az étkezőhelyi felhasználás lehetőségét is. A legfrissebb (várható) szabályok alapján összeghatár nélkül adható majd 49,56 százalék közteherrel ez is.

Érdemes a cégeknek elgondolkodnia az óvodai ellátások bevezetésén is, ugyanis 2017. január elsejétől lehetőség nyílik arra, hogy a munkáltató az ingyenesen nyújtott bölcsődei szolgáltatásokhoz hasonlóan adómentesen biztosítson óvodai szolgáltatást és ellátást is.

„Várhatóan jövő évtől az olyan juttatásokat, amelyek 2016. december 31-ig béren kívüli juttatásnak minősültek, egyes meghatározott juttatásként továbbra is lehet biztosítani a munkavállalóknak, a korábbi egyedi értékhatárokra vonatkozó korlátozások nélkül. A juttatásokkal kapcsolatos egyéb feltételeket a 2016. december 31-én hatályos előírásoknak megfelelően továbbra is teljesíteni kell.

A Parlament honlapján jelenleg elérhető információk szerint 2017. január 1-jétől a juttatások után a kifizetőt terhelő adó alapjának korrekciós tétele a korábbi 1,19-ről 1,18-ra módosul. Ezáltal összhangba kerül a többi juttatások alapjaként már ebben az évben is alkalmazott szorzóval. A béren kívüli juttatások teljes adóterhelése így 34,51-ről 34,22 százalékra, az egyes meghatározott juttatások adóterhelése 49,98-ról 49,56 százalékra csökkenhet.

Forrás: HVG