Százmilliárd forintot költ a kormány az egészségügyben béremelésre: több év alatt, több lépcsőben. Szeptember elsejétől a szakorvosok, a szakgyógyszerészek és a szakdolgozók alapbére nőtt, a védőnők pedig január 1-jéig visszamenőleg megkapják béremelésüket, ami egyszeri több százezer forintos kifizetést jelenthet nekik. Cser Ágnes, az Egészségügyi Ágazatban Szakszervezetének elnöke a Ma Reggelben azt mondta: ilyenre nem volt még példa Európában.

Százmilliárd forintot költ a kormány több év alatt, több lépcsőben az egészségügyben béremelésre. A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében szeptember elsejétől a szakorvosok, a szakgyógyszerészek és a szakdolgozók alapbére nő, és vannak kiemelt csoportok – például a védőnők, akik év elejéig visszamenőleg megkapják béremelésüket, fejenként havi 30-35 ezer forintot.

Cser Ágnes, a Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában emlékeztetett: több mint egy éves munka, egy sztrájk-tárgyalássorozat keretében került sor a megállapodásra. Hozzátette: a rendszerváltozást követő 26 évben nem volt példa arra, hogy egy ágazatnak több évre kiszámíthatóvá és tervezhetővé váljon a benne dolgozók bére.