Nincs munkaerőhiány a megyeszékhely egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Tesco Hipermarketben, nyilatkozta a teol.hu-nak Szabó Balázs igazgató.

Ennek előzménye – több lap beszámolt róla –, hogy válságtanács volt augusztus 10-én a Tescónál, mert már az áruházak ellátását veszélyeztette a munkaerőhiány és a bérfeszültség. A multi cég gyáli országos frissáruelosztó-központjában ugyanis az utóbbi hetekben akkora problémává vált a munkaerőhiány, hogy akadályokba ütközött a megrendelt termékek kiszállítása.

Szabó Balázs elmondta, a gyáli központban is megoldódtak a problémák. Szekszárdon is, akárcsak más nagyobb városban évek óta probléma, hogy a kereskedelemben nehéz munkaerőt találni. A szekszárdi Tescónál a nyár folyamán megtörtént a bérrendezés, jelenleg 130-an dolgoznak itt (az Arany János utcai kis Tescóban 17-en) és jelenleg nincs munkaerőhiány.

Szabó Balázs áruház-igazgató elmondta, korábban volt olyan munkatársuk, több is, akik magasabb bér reményében elmentek egy másik kereskedelmi céghez, de kiderült, hiába kerestek többet, sokkal többet is kellett dolgozniuk, vagyis nem csak a bejelentett, szabályos munkaidőben. A Tescónál viszont úgynevezett „csekkoló” rendszer van, vagyis pontosan annyi bért számolnak el a dolgozónak, mint amennyit ledolgoztak.

Forrás: teol.hu