A nők jellemzően nemcsak kevesebb pénzt visznek haza, mint a férfiak, de vezetői pozícióban is ritkábban találkozni velük. Legalábbis erről árulkodik, hogy az amerikai S&P 500 cégei közül mindössze 22 élén áll nő, de az 500 legnagyobb árbevételű céget összesítő Fortune listán is mindössze 21-et igazgat hölgy. Hogy jól láthatóvá váljon a bérkülönbség a FindTheCompany kutatócég rangsorolta a 25 legjobban kereső női cégvezetőt 2015-ben – írja a HVG.

A listát Marissa Mayer vezeti, aki végül nem támasztotta fel a Yahoo-t, viszont a zsebeit alaposan megtömte, közel 36 millió dollárt kaszált tavaly. Jövőre már biztosan nem tudja megismételni ezt a bravúrt, mert a cég értékesítésével az ő hely is bizonytalanná vált.

Az amerikai repülőgép és védelmi rendszerek gyártásával foglalkozó Lockheed Martin vezére a második a listán évi 28 és fél milliós bérével. Marylin A. Hewson ezzel az eredménnyel a nemektől független top 25-ös listára is felfért, igaz, ott csak a 19 helyre elegendő a jussa. Marissa Mayernek ott a 14 hely jutott.

A dobogó harmadik helyére Virginia M. Rometty ért be az IBM élén megkeresett közel 20 milliójával. A listán találkozhatunk többek között az Avon vagy a PepsiCo vezetőivel is. A listát itt böngészheti.

Forrás: HVG