Az egészségügyben dolgozók bérkülönbségének csökkentésére a lehetőségeink korlátozottak - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Orbán Viktor, aki lát lehetőséget a szakszervezetekkel a béremelésről szóló megegyezésre. Konkrét számok nem hangzottak el – írja a vs.hu.

 

Az oktatást és az egészségügyet úgy fejleszti a kormány, hogy a 2017-es az adócsökkentés és otthonteremtés költségvetése. Ez a valódi fókusz, de így is van lehetőség előrelépésre, fejtette ki a miniszterelnök.

Az egészségügyről azt mondta: emelni kell az orvosok és ápolónők bérét, de nem egyszer kell nagyobb béremelést végrehajtani, hanem „3-4 éves bérfelzárkóztatási döntések keretében.” Úgy fogalmazott: a következő 1-2 évben „nem merem állítani”, hogy utol tudjuk érni Nyugat-Európát, de közelíteni tudunk hozzájuk.

-Mindent meg fogunk tenni amit lehet, mert becsüljük az orvosainkat és különösen becsüljük a képzett ápolónőket – mondta a kormányfő, aki szerint ha javítják az életminőséget, akkor Magyarország egy olyan hely lesz, ahol szívesen maradnak majd az emberek.

A béremelésről egyelőre folynak a tárgyalások a szakszervezetekkel, és lát esélyt a megegyezésre. Akkor itt is felzárkózás indulhat el, mondta Orbán Viktor.

Forrás: vs.hu