Bevált a nyugdíjasok idősávjának eltörlése a boltokban, karácsony előtt megnőtt a forgalom, ám a magyar idén szerényebben fogyaszt az év végén, mint egy normális évben.

Bevált az idősek idősávjának eltörlése, szenteste előtt megélénkült a boltok forgalma, ezzel a szezonban az élelmiszer-értékesítés elérte a tavalyi ünnep előtti szintet - mondta a Magyar Nemzetnek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. A két ünnep között már az is érződik, hogy megkezdődtek a szokásos ajándékcserék a bevásárlóközpontokban.

Az iparcikkes üzletek látogatottsága enyhén élénkült a hét elején, viszont megfigyelhető, hogy a vásárlók célirányosan keresik fel a boltokat, nincsenek lézengők, nézelődők a plázákban. Emellett elindultak a szezonális akciók arra bazírozva, hogy sokan vannak, akik most költenék el a karácsonyra kapott jutalmakat.

Az élelmiszerboltokban előtérben vannak a tipikus szilveszteri termékek, de mivel nagy bulizások nem lehetnek idén, az otthoni évbúcsúztatás jellegzetes kellékei, ételei és italai iránt emelkedik a kereslet. Nő a virsli, a lencse, a sertéshúsok, illetve a pezsgők, az üdítőitalok, a rágcsálnivalók és az édességek eladása. Az arányok általánosan szerényebbek, mint a múlt évben.

Forrás: napi.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!