A csomag, amelyet napokon át, különböző idősávokban vehettek át a dolgozók „hazai termelőktől származó jó minőségű 1 doboz szabolcsi alma válogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmaz”. A Népszava cikke.

 Tekintettel arra, hogy ebben a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni

– olvasható a lapunk birtokába került, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium dolgozóinak a napokban küldött belső levélben.

A csomag, amelyet napokon át, különböző idősávokban vehettek át a külügyes dolgozók „hazai termelőktől származó jó minőségű 1 doboz szabolcsi alma válogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmaz”. Nehéz megmondani, hogy a pakkal a minisztérium a jó munkát díjazta, vagy éppenséggel az elégedetlenségét fejezte ki dolgozói felé. Nagy mennyiségben, több mázsányit vásárolva a szabolcsi alma kilóját – fajtafüggőn – 150-300 forintért kínálják a kereskedők, vagyis ez egy-kétezer forintos tétel lehet személyenként.

 A krumpli azonban nehezebben árazható be: a szerencsi időközi választáson a Fidesz-KDNP száz forintos burgonyával kampányolt, innen nézve tehát szintén csak egy ezresnyi a külügyes jutalom. Jakab Péter Jobbik-elnököt viszont az Orbán Viktornak a parlamentben adott ötkilós krumplis zsákért 4,4 millióra büntette Kövér László házelnök, ami kilónként már 880 ezer forintot jelent, így a minisztériumi mennyiség igencsak gáláns ajándék.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!