Arról nem beszél a kutatás, hogy hány diák nem tanulhatott "távoktatásban" eszközhiány miatt – olvasható a Népszavában.

A megkérdezett szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, erre átlagosan 125 ezer forintot költöttek, míg közel kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt, átlagosan 32 ezer forintért - ez derült ki a Budapest Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából. 

A digitális oktatás során a gyermekek fele laptopot, negyede asztali számítógépet, 14 százalék mobilt, közel 10 százaléka pedig tabletet használt elsődlegesen a tanuláshoz. A másodlagos eszköz egyértelműen a mobiltelefon volt, 64 százalék válaszolta ezt. (Az a kutatásból nem derül ki, hogy sok tízezer diák eshetett ki a digitális oktatásból, egyszerűen eszközhiány miatt.)

A kutatás szerint a tanárok és diákok elsősorban a Facebook Messenger (54 százalék), a Kréta (54 százalék), e-mail (54 százalék), valamint Facebook csoportokon keresztül tartották a kapcsolatot. A reprezentatív, online kutatást a Budapest Bank megbízásából az Ipsos Instant Research végezte a 18 évnél idősebb magyar lakosság körében, 500 fős mintán.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!