A kormány benyújtotta a 13. havi nyugdíj jövő évtől kezdődő visszavezetéséről szóló törvényjavaslatot. A dokumentumból kiderül, hogy csak azok válnak jogosulttá erre, akik már idén nyugdíjba vonultak. Akik tehát jövő januártól, vagy később mennek nyugdíjba, egy évet várniuk kell. Az mfor.hu írása.

A kormány benyújtotta a 13. havi nyugdíj jövő évtől kezdődő visszavezetéséről szóló törvényjavaslatot. A dokumentumból kiderül, hogy csak azok válnak jogosulttá erre, akik már idén nyugdíjba vonultak. Akik tehát jövő januártól, vagy később mennek nyugdíjba, egy évet várniuk kell.

Azt is rögzítik a javaslatban, hogy a 13. havi nyugdíj - valamint az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott 13. havi ellátás - a szociális ellátások tekintetében nem minősül jövedelemnek, a nyugdíjprémiumhoz hasonlóan. Arról külön kell rendelkezni, hogy a 13. havi ellátás mentes legyen az szja alól, ez is megtörténik a javaslatban.

Tizenharmadik havi nyugdíjat a nyugellátásban részesülők, vagyis az öregségi nyugdíjasok, a hozzátartozói nyugellátásban részesülők és a szövetkezeti járadékosok kapnak. Ebben a cikkünkben bemutattuk, összesen mekkora emelésben részesülnek 2021-ben a nyugdíjasok, minden kifizetést beleszámolva.

Forrás: mfor.hu