Karácsonyig a postákon a szeptemberben kézbesített rezsiutalványok háromnegyedét váltották be a nyugdíjasok – írja a Népszava

 Karácsonyig a postákon a szeptemberben kézbesített rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották a nyugdíjasok, az így felhasznált rezsiutalványok összértéke meghaladta a 17,2 milliárd forintot

– közölte a Magyar Posta. Mint írták, december 20-ig az összesen 7,5 millió kézbesített rezsiutalvány háromnegyedét már beváltották. A postai statisztikák szerint jellemzően minden hónapban 4-e és 11-e között volt a legnagyobb a beváltási arány, hiszen a csekkek befizetési határideje általában erre az időszakra esik.

A legtöbb beváltás októberben történt, amikor az összes kézbesített rezsiutalvány harmadát használták fel csekkbefizetésnél a nyugdíjasok.

A napi maximum is ebben a hónapban volt: október 11-én csaknem 189 ezer darab utalványt használtak fel az ügyfelek a csekkek befizetésénél – tették hozzá. A posta közlése szerint az októberi napi átlagos százezer darabos beváltási arány novemberre 62 ezerre csökkent, decemberben pedig csak az első héten haladta meg a 40 ezer darabot, azt követően karácsonyig alatta maradt. A még fel nem használt rezsiutalványokat március végéig lehet beváltani.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!