Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről – írja a Magyar Hang.

Osztályaink összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni – olvasható a leírásban.

A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek ideális esetben egy kórház alapvető felszerelései közé tartoznak, és nem adományként szorul rá egy intézmény.

A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség: evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. De szívesen fogadnak a karácsonykor bent fekvő betegek számára szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát. A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak.

A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak.

De húsz darab vécéülőke is emelné az osztály színvonalát.

A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. És úgy tűnik, a gumikesztyű is elfogyott.

Kérdés esetén a kommunikáEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet érdeklődni – írják. Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített, júliusban közzétett reprezentatív felmérése szerint

a budapesti választók közel kétharmada az egészségügyi ellátás gondjait nevezte meg legfőbb problémának, még a kormánypárti szavazóknak is több mint a harmada tartotta rossznak az egészségügy helyzetét. 

Múlt héten írtuk meg a Napi.hu-ra hivatkozva, hogy az eddigieknél is nagyobb mértékben nőtt a kórházak adóssága. Október végére már 64 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak az intézmények, az adósság több mint kétharmadának már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje. A tartozás az év végére elérheti a 80 milliárd forintot.

A november 21-i kormányinfón arról érdeklődtünk, hogy áll a János-kórház tervezett rekonstrukciója. Gulyás Gergely, aki a választókörzet parlamenti képviselője is, elmondta, heti rendszerességgel foglalkoznak az üggyel, de kétségkívül van késedelem. Engedélyekre van szükség, de reméli, hogy az idei évben elindulhat a projekt.

Forrás: Magyar Hang

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!