A főpolgármester megalapítaná a „Főpolgármesteri Hivatalban végzett közszolgálatért emlékgyűrű” nevet viselő elismerést – írja a HVG.

A Fővárosi Közgyűlés az alakuló ülése (részletes tudósításunk erről ITT olvasható) után november 27-én tartja újabb ülését, 36 napirendi pont szerepel a meghívóban, ekkor fognak dönteni az atlétikai világbajnokságról is, támogatják-e vagy sem.

Az egyik beterjesztett javaslat szerint Karácsony nekimegy a parkolási maffiának is, a főpolgármester fél éven belül felmondatná a parkolás-ellenőrzésre vonatkozó alvállalkozói szerződéseket.

Született egy előterjesztés a fővárosi kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló rendelet módosításáról is, amivel egyben a közgyűlés szmsz-ét is módosítanák, a Karácsony Gergely jegyezte javaslat lényege az, hogy Budapest létrehozna egy új elismerést, a

Főpolgármesteri Hivatalban végzett közszolgálatért emlékgyűrűt.

Ezt az kaphatná, aki a Főpolgármesteri Hivatalban legalább 10 év jogviszonnyal rendelkezik, nyugdíjba vonuló köztisztviselő, ügykezelő, vagy fizikai munkatárs és kiemelkedő, magas szintű közszolgálati életpálya van mögötte.

Az elismeréssel oklevél és az említett aranygyűrű jár, amit részletesen taglal a tervezet.

  • Egyedi tervezésű,
  • 14 karátos aranyból készül,
  • ott van rajta a főváros címere is.
Évente legfeljebb 35 ilyet adományozhatnak majd.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!