A furcsa béremelési stratégiát a Vasútegészségügyi Nonprofit Kft. alkalmazná. A Vasutasok Szakszervezete szerint ez aggályos, az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordultak – írja az mfor.hu.

Kiderült, megdöbbentően sajátosan értelmezték a hároméves béremelést a Vasútegészségügyi Nonprofit Kft.-nél, s ennek megfelelően módosították mintegy 900 alkalmazottjuk munkaszerződését, áll a Vasutasok Szakszervezete keddi közleményében. A cégnél úgy vélik,

mivel a 2017-2019-re kötött megállapodás ez év végén lejár, a megemelt munkabérek sem járnak ennél hosszabb ideig.

A szakszervezet szerint ez nemcsak furcsa, hanem aggályos megoldás is, ezért a minisztériumtól kérnek értelmezési megerősítést.

A Vasútegészségügyi Nonprofit Kft. furcsa értelmezése szerint tehát ez év végén a bérek visszaállnak a 2017-es szintre, s a dolgozóknak erről szóló munkaszerződés-módosítást kellett aláírniuk.  
Ilyen végtelenül aggályos kimenetelű értelmezéssel a VSZ még nem találkozott, s mivel a szakszervezet a cégvezetéssel nem jutott egyezségre, az Emberi Erőforrások Minisztériumától kéri a béremelés végrehajtásának értelmezését, folytatódik a közlemény.

Az ügy tisztázása érdekében a szakszervezet arra a kérdésre is választ vár a minisztertől, hogy az eddigi bérek további folyósítására változatlanul biztosítja-e a kormány a szükséges forrásokat – mondta Zlati Róbert. A VSZ alelnöke szerint felfoghatatlan ez a munkavállalókat bizonytalanságban tartó furcsa szemlélet, ilyennel más munkáltatónál még nem találkoztak. A szakszervezet szerint a cégnél lezajlott munkaszerződés módosítások feleslegesek és aggályosak is.

Forrás: mfor.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!