Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik – közölte Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Nem névre szóló, így adott esetben átruházható a hozzátartozókra, rokonokra a rezsiutalvány – adta hírül Fónagy János. A tárcavezető elmondta, az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak,

azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá – tudatta.

Hozzátette,

a rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult.

A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

Fónagy János a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában arról beszélt, Magyarország gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy a nyugdíjasok, az adómentes rezsiutalványon felül, a korábbi évekhez hasonlóan, az év végéig nyugdíjprémiumot is kapjanak.

Forrás: Világgazdaság

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!