Szerdán a fideszes parlamenti többség leszavazta az otthonápolási díjak megemelését. Erről a javaslat beterjesztője, Ungár Péter LMP-s képviselő számolt be a Facebookon. Ungár javaslata szerint minden otthonápolási díjat 100 ezer forintra emeltek volna, azonban a kormánypárti képviselők 112 nem és 51 igen arányában elutasították azt – olvasható a 168 óra cikkében.

Azoknak az  embereknek jelentős része, akik otthonápolást vállalnak, továbbra is 38 és 58 ezer forintot fognak kapni

– írta Ungár Péter a Facebookon, hozzátéve: Ezek az emberek hétköznapi hősök, akiknek a teljesítményét el kell ismerni és meg kell köszönni.

A kormánypárti képviselők már a vitán sem mutattak nagy érdeklődést a téma iránt, mindössze egy fideszes politikus jelent meg rajta. 

otthonápolás,

Az otthonápolási díjból élők sorsával ebben a riportunkban írtunk részletesen, ebben a cikkünkben pedig azzal foglalkoztunk, hogy százezer forintra emelt, ápolásra szoruló gyermekek után folyósított otthonápolási díj nem minden érintett gyerek után jár majd.

Forrás: 168 óra

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ