Ugyan a győri vállalat első embere szolid pénzügyi eredményként jellemezte a tavalyi évet, a jutalom nem marad el – írja az autopro.hu.


A napokban közöltük, hogy a német autógyárak hazai telephelyein mennyi prémiumot kapnak a tavalyi árbevétel után a dolgozók. Elöljáróban annyit, hogy a legmagasabb prémiumot a BMW 81 ezer németországi alkalmazottja kapja: a szakmunkások 9175 eurót, azaz körülbelül 2 918 650 forintot. Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el, a többi autógyárnál hogyan alakultak ezek a számok!

Az Audi Hungaria 2018-ban 7 377 millió euró árbevételt ért el

– ezt a közelmúltban jelentette be Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke. Ezen az eseményen ezt a számot ugyan szolid pénzügyi eredményként jellemezte, ettől függetlenül a vállalat dolgozói prémiumban részesülnek.

– Audi Hungariánál a 2018-as évre vonatkozóan vállalati átlagban 0,9 havi bruttó munkabér (alap-, illetve mozgóbér) a prémium mértéke. A prémium kifizetése ez évben május 6-án, az áprilisi bérekkel történik. A prémium egyénre meghatározott összege az egyéni teljesítménytől függ – közölte az autopro.hu érdeklődésére a vállalat kommunikációs osztálya.

Vagyis ez azt jelenti, hogy az audisok számlájára csaknem egyhavi plusz munkabér érkezik az áprilisi fizetés mellé.

Forrás: autopro.hu