A nők a vendéglátásban is sokkal kevesebbet keresnek, mint férfi kollégáik. Egy friss felmérés szerint a vendéglátásban dolgozók felének havi nettó jövedelme meghaladja a 300 ezer forintot – írja a napi.hu.

 A vendéglátásban dolgozók felének a nettó jövedelme meghaladja a havi 300 ezer forintot, 12 százalékuk pedig 500 ezer forintnál is többet keres. A válaszadók 24 százaléka nyilatkozott úgy, hogy 200 ezernél kevesebbet keres havonta - derül ki az Eventrend Global, a hazai vendéglátásban és rendezvényszervezésben működő cégcsoport megrendelésére készült felmérésből.

A legjobban a séfek keresnek, átlagjövedelmük eléri a havi nettó 360 ezer forintot.

A kutatás megállapítása szerint a magyarországi vendéglátóhelyek döntő többségének növekszik a forgalma, jól prosperálnak. A fizetéssel többségében elégedettek a dolgozók, a legnagyobb munkavállalói elégedetlenség a béren kívüli juttatásokkal van.

A férfiak átlagosan 30 százalékkal keresnek többet, mint a nők a vendéglátásban, és jelentős különbség van a vidéken dolgozók és a budapestiek jövedelemátlagai között is.

A dolgozók legalább 30 százalékos többletjövedelemért váltanának munkahelyet, ha elégedettek a jelenlegi munkáltatójukkal.

A férfiak esetében 111 ezer forint az igényelt plusz jövedelem átlaga, a nők viszont átlagosan 90 ezer forintért csábíthatók át a jelenlegi munkahelyükről egy új vendéglátóhelyre - áll a cég közleményében.

Forrás: napi.hu

 

 

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ