A Continental technológiai vállalat világszerte megjutalmazza munkavállalóit és világszerte ismét minden munkatársát részesíti a vállalat sikerében. A 2018-as üzleti év eredménye után előreláthatólag közel 220 ezer jogosult számára összesen mintegy 150 millió eurót fizet ki a vállalat – írja az autopro.hu.

Magyarországon a munkatársak a 2018-as üzleti év eredménye után fejenként 380 euró, azaz 121 036 forint jutalomban részesülnek.

Mindenki dolgozott a sikerért, tehát mindenki megérdemelte a prémiumot. Már évek óta nem csupán Németországban részesednek alkalmazottaink a vállalat sikeréből, hanem az összes 60 országban és piacon is, amelyben aktívak vagyunk. A mi értelmezésünk szerint ez az egymásért érték, négy alapértékünk egyikének megnyilvánulása

magyarázta dr. Ariane Reinhart, a Continental Igazgatótanácsának emberi kapcsolatokért felelős vezetője.

A munkavállalói részesedési program transzparens és méltányos

A Continental konszern üzemi tanácsának elnöke, Hasan Allak is méltányolja a munkavállalók globális részesítését a vállalat sikerében.

A Continental munkavállalók számára nyújtott elismerési programja nem csupán transzparens, hanem igen méltányos is. A munkatársak részesítése máshol is működő gyakorlat kellene hogy legyen 

– mondta.

Az elismerési program az adott üzleti évben a vállalati értékteremtésen alapul. A jutalom kiszámítása során figyelembe veszikk a jogi, valamint a szerződéses szabályozásokat, valamint a gazdasági teljesítőképességet is. A kifizetés feltétele az alkalmazotti jogviszony a teljes 2018-as évben, valamint felmondás nélküli munkaviszony 2019. március 31-ig. 2017-ben a világszerte kifizetett összeg összesen 170 millió euró körül alakult.

Forrás: autopro.hu