Még mindig nem született megállapodás a tescós dolgozók idei béremeléséről és a béren kívüli juttatásokról, a szakszervezetek szerdán ülnek ismét tárgyalóasztalhoz a munkaadóval – tudtuk meg a tegnapi egyeztetést követően – írja a Magyar Nemzet.

Láthatóan elhúzódik a folyamat, ami arra utal, hogy az érdekvédők elvárásai és a cég ajánlata egyelőre nem közelítenek egymáshoz.

A munkavállalók képviselői két számjegyű béremelési igénnyel indultak neki a folyamatnak.

A december elején kezdődött bértárgyalások hétről hétre zajlanak, a legutóbbi alkalom után néhány napja azt közölték: ezen a héten várhatóan egy olyan megállapodással tudják lezárni a tárgyalásokat, amely előnyös a munkavállalóknak és támogatja a Tesco fenntartható működését.

Tegnap a győri bérszámfejtők sztrájkja kapcsán is órákon át egyeztettek, azonban ebben a kérdésben sem sikerült dűlőre jutni.
Folytatódott a munkabeszüntetés, a negyven érintett munkavállaló továbbra is sztrájkol és várja, hogy a munkáltató elfogadható ajánlattal tegye őket utcára.

Emlékezetes, a múlt év végén bejelentették: üzleti szolgáltató központot hoznak létre Budapesten a régióban működő tescós leányvállalatok kiszolgálására, amely a korábbi magyarországi munkafolyamatok felszámolásával is jár.

Így például bezárják a Győrben lévő irodaközpontot, az ott dolgozóknak viszont nem tudnak hasonló munkakörben állást biztosítani a környéken. A bérszámfejtők sztrájkja ötödik napja tart.

Forrás: Magyar Nemzet