Megkezdődtek a jövő évre vonatkozók bértárgyalások a Tesco áruházlánc és a munkavállalók érdekképviseleti szervezeti között - áll a hipermarketlánc és a szakszervezetek közös közleményében – olvasható az Origo cikkében.

Óriási a feszültség a Tescónál. Ahogy az Origo megírta, az áruházlánc olyan belső átszervezésekre készül, melyek eredményeképpen - véli az egyik dolgozói szakszervezet -

az alkalmazottak tömegesen mondhatnak fel.

Ez különösen kritikus lehet a mostani, ünnepek előtti időszakban, amely a kiskereskedelemben hagyományosan a legfontosabb szezonnak számít.

A hír közlése után nem sokkal újabb fejleményekről értesült lapunk. Eszerint a Tesco, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi béremeléssel kapcsolatban.

A felek egyetértettek abban, hogy az egyeztetések során a Tesco-munkavállalók érdekeit és az áruházlánc hosszú távú, sikeres magyarországi működését tartják szem előtt - írják közös közleményükben.

Ez tartalmazza továbbá:

A Tesco és a szakszervezetek megállapodtak abban, hogy csak a tárgyalások lezárását követően adnak tájékoztatást, részinformációkat a nyilvánossággal nem osztanak meg.

A tárgyalások lezárásának tervezett időpontjáról vagy az eredménytelenség következményeiről, egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Forrás: Origo