Az Index birtokába jutott az a kormányzati előterjesztés, amely a közigazgatásból kirúgni tervezett munkavállalók újbóli elhelyezkedését segítő intézkedéscsomagot tartalmazza. A Karrier Híd névre keresztelt programban többek között szerepel a sajtóban korábban megszellőztetett információ, miszerint a közszféra hiányszakmái felé irányítanák az elbocsátott embereket, de van benne több érdekes javaslat is emellett.

Az október 3-i dátummal ellátott előjegyzésen az áll, a javaslatot a kormány még nem tárgyalta. A mellékletekkel együtt 45 oldalas dokumentum alaposságában, megfogalmazásában és tartalmában valódinak tűnik, de azért levélben megkerestük a Miniszterelnökséget és a Pénzügyminisztériumot, hogy erősítsék meg. Azt is megkérdeztük, tárgyaltak-e már az előterjesztésről kormányülésen, és mi a vele kapcsolatos álláspont – egyelőre nem válaszoltak.

A téma várhatóan a szerdai kormányinfón is fel fog merülni, mivel Gulyás Gergely korábban a kormányközeli Magyar Időknek már hétfőre ígért a tájékoztatást, ami aztán nem valósult meg. 

9000 embert küldenek el, idősebbeket is

A Karrier Híd Program a leépítésben érintett 9000 munkavállaló további lehetőségeivel foglalkozik. Az első javaslat szerint az elbocsátottak újbóli alkalmazását szociális hozzájárulási adó-kedvezménnyel segítenék, mivel

várhatóan lesznek olyan kormánytisztviselők, akiknek jogviszonya az öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül szűnik meg. 

Az előterjesztés készítői azt javasolják, hogy a tervezett kedvezmény azokra  az elküldött közszolgákra vonatkozzon, akik felmentésük napján már betöltötték a 60. évet. Vagyis a kedvezmény igen szűken célzott, csak a védett korban lévő tisztségviselőkre vonatkozna. Az előterjesztésben úgy becsülik, félmilliárd forint lenne az intézkedés költségvetési hatása.

Indítson vállalkozást a hobbijából!

A következő pont az úgynevezett Restart up, vagyis a segítségnyújtás saját vállalkozás indításához. A leírás szerint a piacképes tudással rendelkezők lehetnek ennek a célcsoportja. De szintén beléphetnek a programba azok, akik nem a közszférában használt tudásukra, hanem például

meglévő hobbijuk által szerzett ismeretekre, tapasztalatokra építve indíthatnak vállalkozást, vagy családi céget vinnének tovább.

Ebben maximum 500 tisztviselő lehet érintett a becslés szerint, az összesen biztosítandó költségvetési forrás pedig 2,28 milliárd forint, ebből a mikrohitelek összege 2 milliárdot tenne ki. 

Bürokratából műtőssegéd

A harmadik pont a közszféra hiányszakmái felé irányítás, ez praktikusan főleg a humánszolgáltatásokat jelenti, az előterjesztés is kiemeli a szociális ágazatot és az egészségügyet. Ennek a tervnek a buktatóiról részletesen írtunk keddi cikkünkben, amit itt olvashat el.

Az előterjesztés nem tartalmaz sem költségre, sem érintett munkavállalói létszámra vonatkozóbecslést ehhez a javaslathoz.

Átképzések uniós pénzből

A negyedik javaslat szerint képzésre, átképzésre lennének jogosultak az elbocsátottak. Ezt elsősorban olyan uniós operatív programokból kívánják finanszírozni, mint a GINOP vagy a VEKOP, de mivel ezek csak a konvergenciarégiókban elérhetők (illetve jelenleg a GINOP technikailag fel is lett függesztve szabálytalanságok miatt), szükségesnek látják egy a középső országrészben hasonló programok elindítását költségvetési forrásból. Utóbbiban 1500 fő részvételével számol az előterjesztés, ami 1,5 milliárd forintos költséget jelentene a Nemzeti Foglalkoztatási Alap keretéből. 

Ebben a pontban feltehetőleg a versenyszférában keresett szakmák irányába történő átképzésről van szó, mivel a közszféra felé mutató irányt a harmadik intézkedési javaslat tárgyalta. 

Ingyenes segítség a versenyszféra irányába

Az utolsó ötlet az ingyenes munkaerőpiaci szolgáltatások biztosítása,

ezzel próbálnák segíteni az elhelyezkedést a versenyszféra által kínált munkakörökben, "megelőzve azt, hogy egy hosszabb időtartamú álláskeresés esetén a közfoglalkoztatásba lépjen be az érintett személy". A szolgáltatások alatt ilyesmiket kell érteni:

  • munkatanácsadás
  • pszichológiai szolgáltatás,
  • pályatanácsadás, karriertervezés
  • karrierkonzultáció álláskeresési módszerekről, stratégiákról,
  • motivációs levél tanácsadás,
  • önéletrajz elemzés és fejlesztési javaslatok, önéletrajz elkészítése angol és magyar nyelven,
  • LinkedIn profil kialakítása/elemzése, közösségi portálok használata az álláskeresésben, kapcsolati háló építése és felhasználása
  • felkészítés magyar és angol nyelvű interjúra, interjútechnika, kommunikációs tréning

A programot az OFA Országos Foglalkoztatási Nonprofit Kft. a Budapest Fővárosi, valamint a Pest Megyei Kormányhivatalokkal együttműködésben valósítaná meg. A munkaerőpiaci pillérben összesen 3570 fő, a versenyszférában történő elhelyezkedés aktív segítésében 4500 fő bevonására számítanak.

Gondoskodva rúgnak ki

Az előterjesztésben azt írják, 

"GONDOSKODÓ LÉTSZÁMCSÖKKENTÉST"

terveznek megvalósítani, ennek része a fent részletezett javaslatcsomag. A dokumentum szerint létszámcsökkentéssel érintettek részére a felmentésről szóló okirattal együtt egy tájékoztatót is átadnak majd az intézkedésekről. 

A tervek szerint az állami foglalkoztatási szerv közreműködik a csoportos létszámleépítések hátrányos következményeinek enyhítésében: A foglalkoztatási terület munkatársai csoportos tájékoztatókat tartanak az elérhető foglalkoztatási támogatásokról, álláskeresési ellátásokról, itt mutatják be részletesen az előterjesztésben javasolt lehetőségeket.

 Ezután az OFA Nonprofit Kft. tanácsadói felmérik a még közszolgálati jogviszonyban dolgozó munkavállaló készségeit, képességeit, igényeit és motivációját, elkészítik az egyéni fejlesztési és foglalkoztatási tervet, amelyben rögzítik azok a szolgáltatásokat, képzéseket, támogatásokat, "melyek a sikeres, a végzettségnek és képzettségnek megfelelő nyílt piacon történő elhelyezkedést elő tudják segíteni". A tanácsadók ez alapján tesznek javaslatot szolgáltatásba vonásra, képzésbe vonásra, vagy közvetítésre.

Forrás: Index