Nem érkezett módosító javaslat a kormány részéről cafeteria-ügyben. Ahhoz, hogy módosítani lehessen a kabinet terveit tegnap délutánig kellett volna javaslatokat benyújtani - mivel a törvényalkotási bizottság ma ül össze.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a HírTV Reggeli járat című műsorában azt mondta, egyelőre nem tudnak semmit a kormányzati célokról.

Kordás László azt is elmondta, a cafeteria valamilyen formában csaknem kétmillió embert érint, ha megszűnne, az komoly bérfeszültséget okozna.

Ha valakinek megmarad a 450 ezres kerete és eddig nem választotta, hanem mondjuk ebből egy albérleti támogatást választott és ő neki most béresítenék az albérleti támogatását választott és ő neki most béresítik az albérleti támogatását, neki ugyanúgy megmarad még a 450 ezres SZÉP Kártya igényelhető keretösszege, következésképpen az albérleti támogatással a bruttó bére növekedni fog, viszont ha ugyanabban a munkakörben van egy másik munkavállaló akinek nem volt albérleti támogatása ő neki nem fog növekedni a bére, mert nincs mit béresíteni - mondta el a szakszervezeti vezető.

Forrás: HírTV

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!