Nem érkezett módosító javaslat a kormány részéről cafeteria-ügyben. Ahhoz, hogy módosítani lehessen a kabinet terveit tegnap délutánig kellett volna javaslatokat benyújtani - mivel a törvényalkotási bizottság ma ül össze.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a HírTV Reggeli járat című műsorában azt mondta, egyelőre nem tudnak semmit a kormányzati célokról.

Kordás László azt is elmondta, a cafeteria valamilyen formában csaknem kétmillió embert érint, ha megszűnne, az komoly bérfeszültséget okozna.

Ha valakinek megmarad a 450 ezres kerete és eddig nem választotta, hanem mondjuk ebből egy albérleti támogatást választott és ő neki most béresítenék az albérleti támogatását választott és ő neki most béresítik az albérleti támogatását, neki ugyanúgy megmarad még a 450 ezres SZÉP Kártya igényelhető keretösszege, következésképpen az albérleti támogatással a bruttó bére növekedni fog, viszont ha ugyanabban a munkakörben van egy másik munkavállaló akinek nem volt albérleti támogatása ő neki nem fog növekedni a bére, mert nincs mit béresíteni - mondta el a szakszervezeti vezető.

Forrás: HírTV

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ