Az ado.hu letölthető táblázatából településenként, illetve fővárosi kerületenként megtudhatja, hogy az egyes önkormányzatok 2018-ban és a megelőző öt évben milyen helyi adókat milyen mértékben vetettek ki. Az összes helyi adó összes részletét közkinccsé teszik.

Letölthető táblázatunkból 2018-ra vonatkozóan településenként, illetve fővárosi kerületenként megtudhatja, hogy az egyes önkormányzatok melyik évtől kezdődően milyen helyi adókat és milyen mértékben vetnek ki.

A táblázat kimondottan részletes: első lapján minden önkormányzat adózás szempontjából legfontosabb adatait találja (önkormányzat honlapja, adóügyi információs telefonszám, e-mail cím, levelezési cím, önkormányzati rendelet linkje, adómérték hatályba lépésének napja), valamint azt is, van-e 2018 január elsejétől bevezetett új adónem.

A második lapon az adók összes részletét megismerheti (adóalap, adómegállapítás módja, adómérték, mentesség, stb.).

Emlékeztetőül: 2015-től bármelyik településnek lehetősége van települési adó kivetésére, melyet az önkormányzatok illetékességi területükön rendeleti úton vezethetnek be. A települési adó csak olyan adótárgyra vethető ki, melyre nem terjed ki törvényben szabályozott közteher hatálya. Az adó alanya nem lehet szervezet, vállalkozó, állam illetve önkormányzat. A települési adóbevétel az önkormányzatnál marad.

Forrás: ado.hu