Fizetéscsökkenést hoz majd a béren kívüli juttatások rendszerének átalakítása, figyelmeztetnek a szakszervezetek, a kormány álláspontja azonban már végleges a kérdésben.

Hiába utasítja el a kafetéria megnyirbálását a versenyszféra munkavállalóinak érdekeit képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség, a kormány álláspontja végleges – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki tájékoztatóján.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője

Gulyás Gergely érvelése szerint az elvégzett munkáért bér jár, nem pedig kedvezményesen adózó béren kívüli juttatás.

A kafetériából 2019-től a Széchenyi Pihenőkártya marad meg, amellyel jórészt hazai szállodákban és éttermekben lehet fizetni.

A kormány álláspontja végleges a kérdésben. Szeretném jelezni, hogy nem csökken a kafetériára fordítható összeg, de miután az adómérték jelentősen csökkent, ezért mi azt ajánljuk, hogyha valaki nem kívánja a kafetériát ebben a formában, SZÉP-kártya formájában igénybe venni, ami a magyar gazdaság és a kis- és közepes vállalkozások számára is kifejezetten hasznos, akkor ez béremelés formájában is ma nyugodtan oda lehet adni

– fogalmazott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is megerősítette a Kormányinfón, hogy egyes miniszterek augusztustól topmenedzseri fizetést kaphatnak. 

Fizetéscsökkenést hoz majd a cafeteriaelemek megszüntetése, mondta Székely Tamás szakszervezeti vezető Egyenesen című műsorunkban. A VDSZ elnöke szerint egyértelműen rosszul járnak majd a munkavállalók, míg a SZÉP- kártyát üzemeltető bankok, és a turisztikában érdekelt vállalkozások hasznot húznak majd. 

Forrás: HírTV

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!