Megvonta az eddigi tagdíjkedvezményeket a Magyar Orvosi Kamara a nyugdíjasaitól, a pályakezdőktől és a rokkantsági ellátásban részesülőktől. A kamara a területi szervezeti tanácsában döntött erről, a tagság szerint az ő jóváhagyásuk nélkül.

Tavaly többszöri nekifutásra sem sikerült duplájára emelnie a Magyar Orvosi Kamarának a tagdíjakat, így a rontgen.reblog.hu szerint most ezt pótolná a kamara úgy, hogy július elsejétől

szinte minden tagnak a teljes tagdíjat kell fizetni, azoknak is, akik eddig kedvezményben részesültek.

Ilyenek például a pályakezdők, a tartósan táppénzen levők, a 70. életévüket be nem töltött, de dolgozó nyugdíjas orvosok, vagy a nem praxisban, hanem például köztisztviselőként dolgozó orvosok. A cikk szerzője, Kunetz Zsombor úgy véli, hogy pont olyan csoporttól nem vonták el a kedvezményt, amelyhez a kamarai vezetők zöme sorolható.

Kunetz akkor akadt ki, amikor a Facebookon egy kollégája posztját olvasta, aki másnaponta jár dialízisre, de még így is dolgozna, hogy ne málljon semmivé az egzisztenciája. Hasonlóan aljasságnak gondolja Kunetz azt, hogy a pályakezdőkön is bevasalná a kamara a teljes tagdíjat.

Sikerült aljasságból szintet lépnie a kamarának, mert pont a legkiszolgáltatottabb, legkevésbé vagyonos orvos rétegbe sikerült belerúgni

– írja Kunetz Zsombor, aki szerint éppen a kamarai vezetésen, a struktúrán lehetne spórolni, mert

szerinte a MOK-elnök is 25 millió forintba „kerül” évente, de a MOK által létrehozott gazdasági társaság is csak veszteséget termel.

A szakember szerint a MOK a februári döntésével is ezeket a lyukakat akarja csak betömni, miközben orvos kollégákat hoz lehetetlen helyzetbe.

Forrás: HVG

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!