A vállalatok egyre több lehetőséget kínálnak az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások bővítéséhez a cafeteria keretében. Ezt a megoldást ösztönözni kéne - írja a kormány közeli napilap.

Egyelőre egyensúlyban van a nyugdíjkassza - adta hírül a Magyar Idők. Ugyanakkor a kedvezőtlen demográfiai folyamatok miatt a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni az önkéntes megtakarításokra - tette hozzá. A Magyar Államkincstár adatai szerint az ellátásokra tavaly 3205 milliárd forint ment el, míg a járulékból 3200 milliárd folyt be. A hiány nagyjából egy kisebb focistadion árának felel meg.

Az előzetes adatok szerint tavaly megugrott az önkéntes nyugdíjpénztárak éves árbevétele. Az összeg meghaladja a 120 milliárd forintot, miközben közel 1,2 millió ember tagja valamelyik pénztárnak. Szakértők szerint az öngondoskodás elterjedésének egyik legfőbb ösztönözője az, hogy a vállalatok szívesen adnak cafeteriaként nyugdíj- és egészségbiztosítási pénztári hozzájárulást munkavállalóiknak.

Forrás: napi.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ