A Le Monde riportja szerint a dolgozók Győrben a magyar átlagbérnél jobban keresnek, de még mindig harmadannyit, mint német kollegáik, miközben a munkakörülmények rosszabbak, mint Németországban.

Nyugaton automatizáltabb a munka, és a munkavállalók jogai is előnyösebbek, az emberek egy évre előre ismerik a beosztásukat, míg Magyarországon kedden tudják meg, hogy szombaton kell-e dolgozniuk, ezért nehéz a családi életet és a munkát összeegyeztetni.

Ugyancsak az Audihoz kapcsolódó hír, hogy - amint arról a Sztárklikk is beszámolt - Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt munkamegbeszélést tartott Peter Kösslerrel, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjával és Achim Heinflinggel, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökével az Országházban.

A megbeszélésen, melyen Győr város képviseletében Borkai Zsolt polgármester is részt vett, a felek egyeztettek az Audi Hungaria eddigi eredményeiről, jövőbeli terveiről, valamint a kormány, a város és a vállalat további együttműködési lehetőségeiről.

Hogy a Le Monde újságírója által is tapasztalt állapotok felvetődtek-e a tanácskozáson, nincs információnk.

 Forrás: sztarklikk.hu