Sorra nyúlnak zsebbe a kiskereskedelmi láncok, miután felismerték: az átlagosnál magasabb béremelés nélkül nem lehet megállítani a munkaerő-elvándorlást a területről. Hétfőn a 13 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar azt közölte, üzleteiben a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a kezdőbér minimum havi bruttó 200 ezer forint lesz az idén – írja a Magyar Idők.

A kötelező béremelések mértékénél magasabb fizetésemelést kap a Spar áruházlánc valamennyi munkavállalója ettől az évtől, emellett olyan hűségprogramot vezetnek be, amely további béren kívüli juttatásokat is tartalmaz a dolgozók állományban eltöltött éveitől függően – közölte tegnap a Spar Magyarország Kft. Az újabb emelés mintegy 13 ezer munkavállalót érint.

– Januártól a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a kezdőbér minimum havi bruttó 200 ezer forint lesz. A Spar tavaly tízmilliárd forintot fordított bérfejlesztésre, ebben az évben ez a szám eléri a kilencmilliárdot, amit a járulékcsökkentés megközelítőleg egymilliárd forint értékben fedez. Ez két év alatt a bérek közel 40 százalékos növekedését jelenti az áruházláncnál – mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető, hozzátéve, igyekeznek elkerülni, hogy a korábban magasabb jövedelmű dolgozókat illetően az emelések után ne csússzanak össze aránytalanul a bérek.

A kommunikációs szakember vázolta, egy olyan hűségprogramot is bevezetnek, amely a lojális munkatársak számára további juttatásokat tartalmaz.

– A vállalat valamennyi dolgozója változatlanul megkapja az évi 100 ezer forintnyi készpénzes béren kívüli juttatást. Ezenfelül pedig azok, akik több mint egy éve a cég alkalmazásában állnak, éves szinten további minimum 40, maximum 100 ezer forintra számíthatnak, ráadásul eldönthetik, hogy ezt a juttatást Szép-kártyán, vagy Spar-ajándékkártyán kívánják megkapni. Megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is, amely egyedülálló a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban, valamint továbbra is él a 10 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény – sorolta Maczelka Márk. Mint mondta, terveik szerint idén tovább növelik a létszámot elsősorban a mintegy húsz új áruház miatt, ennek kerete meghaladja a 23 milliárd forintot. Hozzáfűzte, az osztrák családi tulajdonban lévő multicégnél egy év alatt 7 százalékkal csökkent a fluktuáció mértéke, ami igazolja a bérfelzárkóztatás szükségességét.

 Nemrégiben a Metro nagykereskedelmi hálózat is bérrendezésről adott hírt. 2018-as programjuk szerint minden dolgozójuknak az alapbér felett éves szinten kéthavi alapfizetésnek megfelelő extra bért garantálnak, ami rugalmasan felhasználható kafetériakeretként is. A Metro munkavállalóinak fizetése átlagosan 22-23 ezer forinttal lesz magasabb az idén már a februári kifizetéskor, a láncnál a legalacsonyabb garantált munkabér meghaladja a 211 ezer forintot, amely több mint 30 ezerrel magasabb a kötelező minimumnál.

A diszkontláncok is bérversenyt folytatnak a dolgozókért. Az Aldi januártól az eladói munkakörben dolgozóknak a tavalyi fizetésekhez képest 15, az árufeltöltőknek pedig 10 százalékos béremeléssel kínál állásokat. A kezdőfizetés eladó munkakörben bruttó 272 ezer forintra nőtt, a gyakorlott munkavállalók esetében ez az összeg, kafetéria nélkül, 352 ezer forint, míg az árufeltöltők nyolc órára vetített kereseti lehetősége 250 ezer forint.

Fizetéseivel a német diszkonthálózat a napi fogyasztási cikkek kereskedelme területén az élre került.

A továbbra is a legtöbb munkavállalót foglalkoztató Tesco áruházláncnál a legalacsonyabbak a fizetések: az alapbér 197 ezer forint, ami egyéb juttatásokkal is csupán 220 ezer forint körüli összegre nőhet havonta.

Forrás: Magyar Idők