A British Telecommunications ismertette a Medián új országos felmérését, amiben a 14-25 éves korosztályt (az ún. „Z” generációt) mérték fel. A fiatalok olyan kérdésekre válaszoltak, hogy milyennek látják a saját jövőjüket és a hazai társadalmi, gazdasági folyamatok alakulását a következő 10 évben, és kiderült: rengetegen terveznek külföldi munkavállalást – olvasható a 444.hu-n.

A kutatás legérdekesebb része most is az, hogy milyen fizetésekkel számolnak a pályakezdők vagy pályakezdés előtt álló fiatalok.

Kiderült, hogy a nők a 369 ezer forintos nettó fizetést kifejezetten jónak gondolják, a férfiaknál ez 471 ezer forint. A fiatalabbak 447 ezret várnának el, míg az idősebbek átlagosan már 399 ezer forinttal is beérnék.

A közlemény szerint a nők nem csak az alacsonyabb bért, de a több kötöttséggel járó munkakört is elfogadnák.

Beck László, a Medián kutatási igazgatója azt mondta: „A fizetés jelentősége kiemelkedő: a válaszok 80 százalékában szerepelt, és minden 4. válaszadó szerint ez a legfontosabb. Ezt a biztos munkahely és a munkahely hangulata követi. A nők döntésében nagyobb a súlya a biztonságnak, a munkakörülményeknek, a munkahely hangulatának és családbarátságának, míg a férfiak szemében viszonylag nagyobb szerepe van a fizetésnek, az előmeneteli lehetőségeknek, a modern irodai környezetnek, a cég hírnevének.”

Forrás: 444.hu