Az egyéni eseti befizetések megkétszereződtek, a munkáltatói adományok megháromszorozódtak, a magyar munkavállalók 42 százalékának vagy van valamilyen nyugdíjcélú megtakarítása, vagy tervezi azt az OTP öngondoskodási indexének legutóbbi adatai szerint – közölte a cég.

Ez 13 százalékos emelkedés a korábbi eredményekhez képest. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai az év első négy hónapjában 28 százalékkal több egyéni befizetéssel gyarapították megtakarításaikat, mint a múlt év azonos időszakában: január és április között 3,7 milliárd forintnyi egyéni befizetés érkezett a pénztárhoz.

Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója kiemelte: – Ritka, hogy ennyire pozitívan értékeljünk egy stagnálást, azonban nagyon fontos eredmény volt számunkra, hogy az egyéni hozzájárulások bővülése mellett a munkáltatók – a kafetéria-jogszabály változása ellenére is – mintegy 1,9 milliárd forinttal, azaz a tavalyival közel azonos összeggel támogatták dolgozóik nyugdíjcélú öngondoskodását.

Bízunk benne, hogy ez a tendencia kitart, és a munkaadók a jövőben sem engedik el dolgozóik kezét – mondta. A vagyon és taglétszám tekintetében is a piac 20 százalékát magáénak tudó OTP Nyugdíjpénztárba az év első négy hónapjában összesen 5,6 milliárd forintot fizettek be. Ezzel a kezelt vagyon nagysága meghaladta a 229 milliárd forintot – közölte a pénztár.

Forrás: Magyar Idők