Újabb fontos terület kerül át Palkovics László innovációs miniszterhez: a jövőben a foglalkoztatási és munkaügyi szektor irányítását is az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) végzi – olvasható az Indexen.

Mindez egy olyan pénzügyminisztériumi közlemény utolsó bekezdéséből derül ki, ami amúgy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara TOP100 kiadványát értékelő rendezvényről szól, és amin Varga Mihály is részt vett. 

A közlemény szerint a foglalkoztatási és munkaügyi terület nem része a hagyományos pénzügypolitikának, ezért az a munkaügyi reformprogram lezárásával az ITM-hez kerül.

Az erről szóló javaslatot a miniszter már a 2018. májusi kormányalakításkor megtette a miniszterelnöknek, aki a felvetést támogatta, olvasható a pénzügyi tárca közleményében. 

Mint korábban megírtuk,

a 2018-ban innovációs és technológiai miniszterré kinevezett Palkovics László tárcája folyamatosan újabb és újabb területekkel bővül.

  Korábban a szakképzés irányítása került át az Emberi Erőforrások Minisztériumátólaz ITM-hez, majd a teljes  felsőoktatás irányítása.  

Forrás: Index

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ