Március 9-én lesz a postás szakszervezetek demonstrációja, amelyre vidékről buszokkal hozzák fel a tüntetőket – írja a napi.hu.

Mivel nem fogadta el a cég bérkövetelésüket, demonstrációt hirdetettek a Magyar Posta dolgozói. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnökétől, Ádám Istvántól megtudtuk, március 9-én szombaton vonulnának fel a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea Vám utcai irodája elé – ha a rendőrség is áldását adja a demonstrációra – olvasható a 24.hu-n.

Januárban jelentette be a közszféra dolgozóit tömörítő Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete, hogy országos sztrájkra készülnek az önkormányzati köztisztviselők, a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak, valamint a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében. A Mérce cikke.

Elkezdte annak felmérését a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy a tagjaik részt vennének-e egy munkabeszüntetésben.

Pattanásig feszült helyzet alakult ki az elmúlt hetekben Székesfehérvár legnagyobb munkáltatója és adófizetője, a Denso üzemében, ahol a szakszervezetnek kellett lecsendesítenie az embereket, hogy elkerüljék a sztrájkfenyegetést - állítják a Liga helyi képviseleténél. A cég szerint azonban nem volt szükség „erőfitogtatásra”, mert a helyzetet demokratikusan kezelték – írja a napi.hu.

A postás dolgozókat képviselő érdekvédelmi szervezetek 2019. február 4-én egy közös szakszervezeti levélben keresték meg a Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert. Levelükre mindeddig nem kaptak választ, a bértárgyalás eredménytelenül zárult, így hamarosan demonstrációt szerveznek a miniszter irodája elé.

Demonstrációra készülnek a Magyar Posta dolgozói, mert a munkáltató nem ment bele átlagos 10 százalékos béremelési követelésükbe.

Több ezer visszajelzés érkezett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) felmérésére, amellyel a tanárok sztrájkhajlandóságát szeretnék feltérképezni – írja a Népszava. A lapnak Szűcs Tamás elnök úgy nyilatkozott: az eddigi válaszadók mintegy 80 százaléka támogatja a munkabeszüntetést – írja a Mérce.

 Nem hagyják magukat a Suzuki dolgozói, egyre többen lépnek be a helyi szakszervezetbe. A Vasas ráerősít a toborzásra – olvasható a Népszavában.

A szociális szférában kb. húsz százalék a létszámhiány, de az évenkénti fluktuáció a 30 százalékot is eléri. Közben tíz napon belül végleg eldől, hogy sztrájkol-e majd a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ