Egy hét haladékot adott az egyik BKV-s szakszervezet a cégvezetésnek, hogy a menedzsment konkrét bérajánlatot tegyen és válaszoljon a szakszervezet bérkövetelésére. Az érdekképviselet az ultimátum lejárta után a sztrájktól sem riad vissza – mondta az InfoRádiónak Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Nemes Gábor közölte, hogy az egy helyben topogás és a bértárgyalások hiánya miatt a dolgozók egyre türelmetlenebbek, figyelik a környezetükben kialakult helyzetet, követik a társvállalatoknál a bértárgyalásokat, az pedig meglehetősen felháborítja őket, hogy a BKV-nál még mindig nincs ajánlat.

Hozzátette, hogy a tárgyalással kapcsolatban továbbra sincs pontos dátum.

„A BKV reakcióját várjuk.

Azt várjuk, hogy minél hamarabb, ha kell, egy héten belül hívja össze a feleket, és fogalmazza meg a bérfejlesztésekre vonatkozó ajánlatát” - mondta a szakszervezet elnöke.

Elmondta, hogy több javaslattal is tudnak tárgyalni, de azt szeretnék, ha idén minimálisan 15 százalékos bérfejlesztés lenne.

„De nem zárkózunk el természetesen a többéves, akár a társvállalatnál, vagy éppen a MÁV-nál megállapított 30 százalékos bérfejlesztéstől sem” - folytatta Nemes Gábor.

Egyhetes türelmi időt adott a szakszervezet a vezérigazgatónak.

A szakszervezet vezetője közölte, hogy a türelmi idő lejárta után nem zárkóznak el semmilyen akció elől, minden olyan lehetőség szóba jöhet, ami a jogi kereteken belül lehetséges.

„Megfelelő egységben akár sztrájk is lehet, de egyéb más olyan eszközök is rendelkezésünkre állhatnak, amelyekkel kellő nyomatékot tudunk adni a kérésünknek” - jelentette ki az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Az InfoRádió keresi a BKV vezetését is.

Forrás: InfoRádió