„Kedves szocos Harcostársak, kedves közoktatásban dolgozó Kollégák! Ma megkötöttük a még elégséges szolgáltatásról szóló megállapodást a KLIK-kel, úgyhogy nincs akadálya a hétfői 1. tanítási órában tartandó szolidaritási sztrájknak! Sikerült megállapodnunk abban is, hogy azoknak, akik részt vesznek a sztrájkban, nem vonnak le ezért az egy óráért illetményt” - ez a közlemény jelent ma meg a PDSZ Facebook-oldalán.

Mendrey László, a PDSZ elnöke két hete jelentette be, hogy szolidaritási sztrájkba hívják a pedagógusokat. Ezzel állnak ki a szociális ágazatban dolgozókért – írja az eduline.hu.

A Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) december 5-re szervezett országos sztrájkot az ágazat munka- és bérkörülményei miatt. Céljuk a 30 százalékos béremelés, illetve az, hogy november 12, a szociális munka napja fizetett szabadnak legyen a számukra.

A pedagógusok képviselőinek ezúttal könnyebb volt megállapodniuk a Klikkel, mint a tavaszi tanársztrájk alkalmával, hiszen most csak szolidaritási munkabeszüntetést vállaltak. Hétfőn 8 és 9 óra között szüntetik be a munkát azok a pedagógusok, akik csatlakoznak a PDSZ akciójához.

Forrás: eduline.hu