Nyolc éve nem rendezte a kormány az önkormányzatoknál dolgozók bérét, akik időközben fizetésük értékének egyharmadát elvesztették. Ezért szerdán reggel 8 és 10 között Szegeden is kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a városházán. A szakszervezet 30 százalékos béremelést követel októbertől – írja a szeged.hu.

 

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett az önkormányzatoknál szerda reggel 8-tól a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Az MKKSZ azt követeli, hogy az önkormányzati tisztviselők számára a kormány október 1-jétől biztosítson átlagosan 30 százalékos béremelést.

Szerda reggel 8 és 10 óra között beszüntették a munkát a szegedi polgármesteri hivatal dolgozói is, akik 30 százalékos béremelést követelnek a kormánytól, mert 8 éve változatlan az illetményük. A polgármesteri hivatalok ugyanis kimaradtak abból a béremelésből, amit júliustól a kormányhivatalok dolgozói megkapnak.

Megegyezés szerint a minimális szolgáltatást ellátták a hivatalnokok: azaz bemenetek munkahelyükre és a halaszthatatlan ügyekben az első két órában is eljártak. A közel 350 főt foglalkoztató szegedi hivatalban a szakszervezet is támogatta a sztrájkot, mert a dolgozók többsége a hazai átlagkeresettől 25-30 ezer forinttal kevesebbet vihet csak haza.

Forrás: Szeged.hu