Nem kell külön igényelni a gyermekfelügyeletet és étkezést az április 20-i országos pedagógussztrájk napjára - hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint megtévesztő információk keringenek egyes iskolákban arról, hogy a szülőknek az április 20-ra tervezett sztrájk napjára külön és egyenként kell igényelniük bizonyos köznevelési intézményekben a gyerekfelügyeletet és az étkezést.

Mint írták, a szaktárca a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében tisztázta, hogy semmilyen igényt nem szükséges külön bejelenteni.

A kormány sikeresen elérte a sztrájkbizottsági vezetőkkel folytatott tárgyaláson, hogy minden diáknak jár a felügyelet, továbbá az étkezés is a rászorulóknak és azoknak, akik előzetesen azt befizették. Az ettől eltérő állítások valótlanok - rögzítették.

Megerősítették: minden intézmény kinyit, minden a szokott rendben történik, leszámítva azt, hogy a sztrájkban résztvevő tanárok nem tartják meg szaktárgyi óráikat. A többi pedagógus azonban meg fogja tartani óráit és minden gyermekre vigyáz majd az iskola - jelezte a minisztérium.