Szerdán folytatódott az egészségügyi ágazati sztrájktárgyalás az ágazat reprezentatív szakszervezetei és a velük stratégiai szövetségben lévő kamarák és szakmai szervezetek, valamint az egészségügyért felelős államtitkárság között - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleményéből.

 A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke, Cser Ágnes Európában is egyedülállónak tartja azt az együttműködést, amely a reprezentatív szakszervezetek és szövetségesei, valamint a kormány közötti párbeszédet jellemzi.

Cser Ágnes az államtitkárság és a Nemzetgazdasági Minisztérium a tárgyaláson jelen lévő képviselői számára benyújtotta a szakszervezet és szövetségeseinek konszenzuson alapuló, az ágazati dolgozókat érintő bérigényét, emellett jelezte, hogy a tárgyalópartnerek nem csupán a 2017-es költségvetést érintő intézkedéseket várnak, ezért kérik a 2016. évi költségvetés megnyitását - olvasható a közleményben.

Az egészségügyért felelős államtitkárság a tárgyaláson vállalta, hogy a benyújtott javaslatokat figyelembe véve döntés-előkészítő dokumentumot készít, amelyet a kormány elé terjeszt, és hamarosan ismerteti a kormány ajánlatát a tárgyalófelekkel.

Forrás: napi.hu